Skip links

Wie ben ik

Wie ben ik

Mijn naam is Marie-Louise Braamhorst, ik woon en werk in Alphen aan den Rijn. Ik ben kunstenares en mijn werk bestaat uit het creëren van textiel schilderijen.

Al meer dan 30 jaar maak ik textiele schilderijen die met Licht en Spiritualiteit te maken hebben. Schilderijen die andere werelden laten zien, andere sferen. Vanuit deze werken zijn lezingen en cursussen over de schilderijen en die andere werelden ontstaan.
Behalve werk dat met Bewustzijn te maken heeft, maak ik ook kunstzinnig textiel werk, zowel twee- als drie dimensionaal. Ik ben medeoprichtster van de textiel groep: Treffend Textiel www.treffendtextiel.nl

In bijna al mijn spirituele werken komen Kosmische Symbolen voor. Ik ben gefascineerd door deze symbolen. De symbolen zijn beelden of begrippen uit andere dimensies. Eigenlijk zijn het talen die verbonden zijn aan hun wereld, of sfeer. Ze vertellen een verhaal, een proces, laten verbindingen zien, zijn gekoppeld aan een persoon of hebben een universele taak.
Deze symbolen laten zich nu los van mijn andere werk zien. Het is belangrijk dat zij dit nu doen, omdat de wereld in beweging is. Niet alleen deze wereld maar alle lagen in de kosmos. De ‘taal’ die zij spreken gaat over Licht, Liefde, Moed, Kracht en Vertrouwen. Begrippen die ons ondersteuning bieden.
In dit werk zijn duurzame materialen zoals gouddraden, zoetwaterparels, bladgoud en zijdedraden verwerkt.

Mijn creaties maak ik niet alleen voor mezelf. Het is bedoeld om deze kosmische symbolen met anderen mensen te delen.

Al mijn beeldende werk is handgemaakt en ontstaan vanuit een samenwerking met de geestelijke werelden. Mijn werk geeft bemoediging, troost en ondersteuning en het brengt positiviteit en licht naar de mens die op zoek is naar zingeving en zelfkennis.

Ik heb mijn opleidingen genoten aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam, het Leids Kunstzinnig Centrum en de Stichting Textiel Onderwijs en Vormgeving Kunstacademie Amsterdam.

Een kleine greep uit de exposities, lezingen en cursussen van de laatste jaren: Cosmic-Art Yogatreasure, met Hart en Ziel in Centrum de Roos in Amsterdam, Amzing Textiles Kunstverdieping in Alphen aan den Rijn, Rapsodie in Groen in Nieuwveen,Bliblotheek Voorschoten. Ik exposeer, geef cursussen en lezingen sinds 1992 in Den Haag, Utrecht, Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Waalwijk en Breda.

Particuliere opdrachten hangen over de hele wereld.